X

Аварійність на дорогах України у 2023 році – статистика від поліції

У Патрульній поліції України вирішили нагадати про рівень аварійності на дорогах країни та смертність у ДТП. Приурочили цю статистику до Всесвітнього дня пам’яті жертв дорожньо-транспортних пригод, яким, згідно з Резолюцією ООН, оголошено третю неділю листопада.

Так, за 10 місяців 2023 року в Україні зареєстровано 19 743 аварій із загиблими та травмованими, внаслідок яких загинуло 2 492 особи. Ще, за даними першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького, у таких ДТП 24 774 особи отримали травми.

«Звісно, що ворог забирає значно більше життів наших воїнів і цивільних людей щодня. Проте, багато наших громадян травмуються і гинуть також і в таких прикрих подіях, як ДТП… На частину з цих ДТП також вплинули наслідки повномасштабної агресії», – сказав Білошицький.

Він підкреслив, що до війни в країні робили перші кроки до Vision Zero (нульової смертності на дорогах), але через повномасштабне вторгнення про цю програму довелося забути. Хоча в поліції продовжують приділяти велику увагу ситуації на дорогах. У департаменті ще звернулися до автомобілістів і попросили дотримуватися правил дорожнього руху. А саме чотири простих правила:

  • дотримуйтесь безпечної швидкості;
  • пам’ятайте про безпечну дистанцію та правила маневрування;
  • сідайте за кермо тверезим і відпочили;
  • користуйтеся ременями безпеки.

Не забули і про пішоходів, яким нагадали про необхідність мати світлоповертаючі елементи на одязі, а також дотриманні Правил. Адже навіть найменше порушення може призвести до аварії.