X

Аварійність на дорогах України в умовах війни – статистика від поліції

У 2022 році скоротилася кількість аварій на дорогах України. Однак у поліції вирішили не робити дуже гучних заяв, оскільки позитивна динаміка пояснюється кількома чинниками. Головним з них є зменшення кількості транспортних засобів та зниження інтенсивності руху на дорогах у низці областей країни.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький заявив, що за 12 місяців минулого року на дорогах країни сталося 18 628 аварій із постраждалими. У них загинула 2791 людина та 23 145 осіб отримали травми. Також зареєстровано 2625 ДТП, в яких постраждали діти (125 загинуло та 2978 травмовано) та 5284 пригоди за участю пішоходів (загинуло 874 особи та 4799 травмовано).

Також українські автомобілісти продовжують ігнорувати законодавчі норми та сідати за кермо у нетверезому стані. За рік такі водії спровокували 790 аварій, у яких було травмовано 1031 особу та 91 загинув. Усього за 12 місяців 2022 року інспектори поліції склали 134 520 адмінпротоколів за ст. 130 КУпАП (управління транспортними засобами особами, які перебувають у стані сп’яніння).

Серед основних причин виникнення аварій у поліції назвали:

  • перевищення безпечної та встановленої швидкості руху;
  • порушення правил маневрування;
  • порушення правил проїзду перехресть;
  • порушення правил проїзду пішохідних переходів;
  • недотримання дистанції.

Найпоширенішими видами аварій в Україні є:

  • зіткнення – 39,7%;
  • наїзд на пішохода – 28,4%;
  • наїзд на перешкоду – 13,3%.

Для того, щоб показник аварійності на українських дорогах продовжував і далі знижуватися, у поліції збільшили кількість автопатрулів, відновили роботу системи автофіксації порушень правил дорожнього руху і повернули на найаварійно-небезпечніші ділянки трас інспекторів з радарами TruCAM. Олексій Білошицький попросив водіїв в умовах воєнного стану бути удвічі уважними на дорогах та не нехтувати своєю безпекою.

Читайте також:
Автовоз із новим Ford Bronco потрапив у ДТП (відео)