X

Авто до 500 000 грн: кросовер Haval H2

Вже з березня 2020 року українці зможуть придбати нову версію компактного кросовера HAVAL H2. Серед основних змін моделі – оновлення в дизайні екстер’єру, а також поява додаткових опцій, зокрема, підтримка CarPlay і електронне стоянкове гальмо.

І одразу ж хочеться зробити невеликий екскурс в історію і нагадати, як було започат­ковано цей бренд. Близько десяти років тому в корпорації Great Wall ухвалили рішення виробляти ви­ключно кросовери і позашляховики. Від самого початку Haval почав стрімкий розвиток, виводячи нові моделі на ринок, вкладаючи гроші в нові розробки та концепти. Вже че­рез кілька років з конвеєра зійшов мільйонний кросовер. Було відкрито дослідницький центр в Японії, пара­лельно розвивалися дві лінійки мо­делей, орієнтованих на різні катего­рії покупців.

Фейсліфтингова версія HAVAL H2 стала більш сучасною і технологіч­ною, і виконана в єдиній стилістиці бренду. Найбільш помітно змінила­ся фронтальна частина автомобіля. H2 отримав нову світлодіодну голов­ну оптику і шестигранну решітку радіатора, які разом створюють но­вий стильний і динамічний образ моделі.

Слід зазначити, що довжина кро­совера становить 4,36 метри, а ко­лісна база – 2,56. Для багажного від­ділення виділено простір у 402 літри.

Салон також виглядає доволі ла­конічним, і за оформленням пе­редньої панелі нагадує німецькі авто – все чітко та симетрично. За­галом Haval H2 справляє враження добротного автомобіля, і за якістю складання, і за матеріалами вико­ристаними всередині – все на на­лежному рівні. З оновленням з’яви­лись також нові опції, серед яких можна виділити підтримку мульти­медійною системою CarPlay та па­норамний дах, який можна замови­ти опційно.

Моторна гама

Haval H2 пропонується на нашому ринку тільки з одним двигуном. Це турбований бензиновий чотирици­ліндровий агрегат обсягом 1.5 літра та потужністю 143 к.с., що поєдну­ється як з 6-ступеневою «механікою», так і з 6-ступеневим «автоматом». Крутний момент цього силового агрегата становить 202 Н/м і доступні вони водієві на «полиці» від 2200 до 4500 обертів.

Всі H2 оснащено системою ESP 9-го покоління від BOSCH (система курсової стійкості).

Якщо говорити про прикладні по­казники, то, наприклад, витрата пального у моноприводної версії з механікою має становити 9,1 л., а за містом усього 5,4 л. І ще один ціка­вий момент щодо трансмісії – Haval H2 може бути і у повноприводному виконанні.

Оснащення і комплектації

Комплектації на нашому ринку передбачено дві – Fashionable та Intelligent. Різниця між ними не ду­же істотна і полягає у деяких дуже приємних та комфортних опціях. Зокрема, більш оснащена версія Intelligent має LED фари, шкіряний салон, електрорегулювання водій­ського сидіння, клімат-контроль та деякі інші опції.

А таке оснащення, як литі 18 дис­ки, парктронік, камера заднього огляду, безключовий доступ та за­ пуск двигуна з кнопки, кондиціонер, датчики світла та дощу – йдуть вже в базовій версії Fashionable.

Щодо цін, то наразі вони стартують від 409 552 грн за початкову комп­лектацію Fashionable. Топ-версія Luxury коштує мінімум 428 168 грн. Всі ці ціни зазначено для монопри­водного виконання та з механічною коробкою передач на 6 ступенів.

Якщо вас цікавить Haval H2 з пов­ним приводом, то пропонується він тільки з «механікою» та коштуватиме дещо дорожче – 446 784 грн.

На Haval H2 надається 5 років гарантії або 100 тис. км. пробігу, а також 6 років гарантії на кузов.