X

Авто до 500 000 грн: кросовер Haval H6

Кросовер Haval H6 дебютував у 2018 році і одразу ж зміг привернути до себе увагу. По-перше, новий бренд на українському ринку, по-друге, цікавий форм-фактор. Тож давайте знайомитись!

Для тих, хто цікавиться розвит­ком автомобільної історії, можливо не новина, що кор­порація Great Wall віднедавна поча­ла створювати власні суббренди. І Haval – це один з них. Його модельна лінійка складається лише з кросове­рів та позашляховиків, скажімо так, середнього цінового діапазону. Для люксового сегменту є власний бренд. До речі, про те, які новинки корпорація GWM та її бренди пре­зентували у 2019, ми розповідали ми­нулої весни, побачивши багато з них на власні очі на Шанхайському авто­салоні. Зауважу, що цей автовироб­ник розвивається дуже стрімко, і ба­гато у чому вразив нас. Але повернімося до героя нашого огляду.

Haval H6 ззовні вирізняється тим, що намальований у стилі крос- купе, тобто подібним до класичного силуету купе. Така нині автомобіль­на мода і такі її тренди. Керував дизайнерською командою бельгі­єць П’єр Леклерк. Тож у деяких сти­лістичних мотивах можна впізнати знайомі риси. Найбільш яскраво виглядає передня частина – з хи­жим поглядом, масивною решіткою радіатора та інтегрованим бампе­ром. Та і корма доволі кремезна. До речі, висока посадка не оптична омана. Так, залежно від модифі­кації, дорожній просвіт цього кро­совера може бути 181 або 211 мм. За своїми розмірами та класом Haval H6 зайняв місце між молод­шим H2 та флагманом бренду на українському ринку – позашляхови­ком Haval H9. Тож H6 грає у сегменті С-SUV, де йде дуже напружена бо­ротьба між конкурентами.

У довжину кросовер сягає 4610 мм, у ширину 1860 мм, а у висоту – 1720 мм. Колісна база моделі – 2680.

В салоні Н6 розкривається на пов­ну! Тут дуже сміливий дизайн пере­дньої панелі та центрального туне­лю. І хоча в сучасному автосвіті вже мало чим можна здивувати, та все таки цьому кросоверу це вдалося. Дизайн тут не сперечається з функ ціональністю – і на передніх і на задніх сидіннях дуже просторо.Для багажу залишено 415 літрів обсягу.

Моторна гама

Наразі Haval H6 доступний з дво­ма двигунами. Обидва вони тур­бовані бензинові. Під капотом тут може бути або півторалітровий по­тужністю 163 к.с., або ж дволітро­вий на 190 к.с. Обидва оснаще­ні безпосереднім впорскуванням пального та системою зміни фаз газорозподілення VVL. Коробка пе­ремикання передач одна, і ціка­во, що це преселективний «робот» 7DCT з мокрим зчепленням власної розробки GWM. Привод може бути тільки переднім.

Оснащення і комплектації

Безумовним плюсом є те, що обидва двигуни доступні у трьох за­пропонованих комплектаціях. Ще цікаво, що різниця у вартості, залеж­но від двигуна, зовсім невелика. А на топову комплектацію взагалі така ж сама! Діапазон цін на версії з дви­гуном 1.5 від 502 632 грн. до 563 134 грн. А на дволітровий: від 507 286 грн до 563 134 грн. Втім, за акційними цінами, які діють зараз на Haval H6, його вартість стартує від 494 840 грн. (станом на 31.01.2020). Три комплектації помітно відрізняються за своїм оснащенням. І топова може похизуватися і шкіряним са­лоном, і електрорегулюванням передніх сидінь (водійське з памят­тю), чотирма подушками та шторка­ми безпеки, цифровою передньою панеллю, 19-ми дисками, тощо. Гарантія на модель – 5 років або 100 тис. км. Наостанок зазначимо, що за результатами продажів минуло­го року показники Haval H6 пере­вищили успіхи деяких японських та європейських моделей.