X

Авто до 500 000 грн: кросовер Renault Kadjar

Renault Kadjar з’явився в Україні у 2016 році, а вже через пару років до нас приїхала рестайлінгова версія кросовера. Яким він пропонується на нашому ринку зараз?

Під час свого дебюту на Же­невському автосалоні, Renault Kadjar став ще од­ним автомобілем, який презентував нову стилістику марки, орієнтуючись на яку, згодом стали малювати всі її моделі, – плавні лінії і вигини, вираз­на передня частина з великим лого­типом, задня оптика, що запам’ятовується.

Стиль концепту Captur, що на­лежить руці шеф-дизайнера Renault Лоренса ван ден Акера, вирізняється пластичністю і водно­час мускулистістю форм. Поглянь­те, наприклад, на капот, передні і задні крила.

Рестайлінг вніс не дуже бага­то змін у зовнішність Kadjar. Вигляд кросовера став свіжішим завдяки розширеній радіаторній решітці та новим бамперам, у яких поменша­ло вставок з чорного пластику, але з’явилося більше хрому. Фари при цьому прикрасили С-подібними ду­гами ходових вогнів, а в дорогих версіях передня оптика повністю світлодіодна. У кольоровій гамі те­пер три нові варіанти кольору: зеле­ний, сірий та синій, як на фото.

В інтер’єрі також зміни. На центральній консолі видніється новий 7-дюймовий екран мультимедійної системи R-Link 2 з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto. Оновили і блок управління кліматом. При цьо­му клавіші електросклопідйомників і управління дзеркалами перенес­ли в єдиний блок на підлокітнику водійських дверей.

Сидіння стали більш комфор­тними, тепер вони м’якші та з поліпшеною боковою підтримкою. А ще у них нова тканинна обробка. Для пасажирів заднього ряду тепер є окремі дефлектори обдуву і USB- порти.

Моторна гама

Силові агрегати для Renault Kadjar в Україні після рестайлінгу не змінилися. Це як і раніше 1.2-літровий бензиновий турбований мотор на 130 к.с., а також турбодизелі 1.5 і 1.6 потужністю 110 к.с. і 130 к.с. відповідно. Трансмісії – 6-швидкісна «механіка» або ж робот з двома зчепленнями EDC. Варто відзначити, що він буває як шестиступеневий – встановлюється на півторалітровий дизель – і семиступеневий, призна­чений для бензинового 1.2.

Привод у Kadjar може бути як переднім, так і повним. Щоправ­да, 4х4 ви отримаєте тільки тоді, коли ваш вибір зупиниться на дизельній модифікації з мотором 1.6. Реалізовано його за класич­ною для кросоверів схемою, коли колеса другої осі підключаються електронікою за допомогою багатодискової муфти. Це мо­же відбуватися як в автоматичному режимі, так і за командою водія, коли він обирає відповідний режим.

Оснащення і комплектації

Зараз Kadjar пропонується в чо­тирьох комплектаціях, зі старто­вою акційною ціною 449 900 грн. за версію LIFE. В її оснащенні 6 по­душок безпеки, система допомоги при підйомі, підігрів передніх сидінь, круїз-контроль, електромеханічний «ручник», підігрів зовнішніх дзер­кал і деякі інші опції. Така версія пропонується тільки з бензино­вим мотором 1.2 і 6-ступеневою «механікою» в парі з ним.

Майже вписується у наш тема­тичний випуск і друга за рівнем ос­нащення комплектація ZEN. Тут вже є датчики дощу і світла, передній і задній парктроніки, карта без­ключового доступу. Деякі інші опції доступні за доплату. З дизельним мотором 1.5 dCi і 6-ступеневою «механікою» така версія оцінюється зараз в 527 400 грн.

Щоб заволодіти Renault Kadjar з «автоматом», знадобиться щонай­менше 570 400 грн.