X

Авто до 500 000 грн: Renault Sandero Stepway

Sandero Stepway з’явився саме у той момент, коли популярність кросоверів почала стрімко зростати. Що наразі пропонує цей представник модельного ряду Renault та чим може привабити покупців?

В основі Sandero Stepway ле­жить звичайна версія хетчбе­ка Sandero, тому рецепт створення такого автомобіля не ду­же складний: йому додають трохи офф-роад стайлінгу у вигляді плас­тикових накладок по низу кузова та збільшують дорожній просвіт. А зва­жаючи на те, що Sandero пропонує просторий салон, багажник обся­гом 320 літрів невибагливі двигуни та майже всеїдну ходову, яка не боїть­ся наших доріг навіть у віддалених куточках країни, то кросовер-версія виглядає дуже привабливий вигляд. Особливо, у бюджетному сегменті. До речі, автомобілі такого типу так і кличуть – крос-хетч.

Моторна гама

За час продажів на ринку України, а це майже десять років, Sandero Stepway змінив покоління, а також пережив фейсліфтинг. Разом зі змі­нами зовнішності та інтер’єру за­знавала змін і його технічна начин­ка. Таким чином, зараз для Sandero Stepway пропонуються два двигуни – це турбобензиновий обсягом 0.9 літра та турбодизельний 1.5.

Незважаючи на те, що ці сило­ві агрегати докорінно відрізняють­ся один від одного, їх потужність збігається і становить рівно 90 к.с. Бензиновий двигун можна обирати з “механікою” на 5 ступенів, або “автоматом” – це буде роботизо­вана механічна коробка також на 5 ступенів. Вона може спростити їзду містом, з його численними за­торами. Цікаво, що час розгону до “сотні” і з механічною коробкою і з роботизованою майже однаковий, але версія з двома педалями все ж таки швидша. Тож нарікання деяких водіїв на неквапливість таких машин опираються більше на відчуття, ніж на реальні показники.

Дизельний двигун 1.5 – це добре знаний агрегат, який можна зустрі­ти під капотом багатьох моделей Renault. Для Sandero Stepway він по­єднується з механічною коробкою на 5 ступенів, і такий тандем може бути дуже економічним! Витрата в місті становить 4,7 літра, а за містом навіть менше чотирьох – 3,9.

Оснащення і комплектації

Перш за все слід зазначити, що Renault Sandero Stepway добре під­готований до наших умов експлуа­тації, адже його дорожній просвіт становить 197 мм, а всі комплектації обладнано сталевим захистом кар­тера.

Модель запропоновано україн­ським споживачам у трьох комп­лектаціях – Life+, Zen та Techroad. Звичайно, усі вони потрапляють у ці­нові межі, встановлені нами у цьому номері. Більше того, діпазон цін на модель становить від 309 900 грн. до 351 600 грн., тож навіть найдорож­ча версія легко проходить. Але слід зазначити, що це з урахуванням ак­ційних пропозицій – регулярні ціни дещо вищі.

Отже, стартує пропозиція на Stepway з позначки 309 900 грн. Цю ціну просять за комплектацію Life+ з турбобензиновим 0,9 та механіч­ною коробкою передач. Якщо доп­латити близько 23 тисяч гривень, то можна отримати вже “автомат”. А додавши ще лише 2 600 грн., мож­на розраховувати на дизель. До цієї комплектації входять фронталь­ні подушки безпеки, кондиціонер, передні електросклопідйомники, магнітола та деякі інші опції. Цікаво, що навіть у такій базовій версії де­які опції, такі як мультимедійна си­стема Media Nav, підігрів передніх сидінь, що йде в пакеті з бічними подушками безпеки, можна замо­вити й тут.

Більш оснащена версія Zen кош­тує від 332 900 до 359 800 грн, а топо­ва Techroad – від 351 600 грн. Гарантія на Stepway складає 3 роки або 100 тисяч кілометрів.