X

Автобус майбутнього покажуть в Амстердамі

В понедельник, 18 июля в Амстердаме подразделение Daimler Buses проведет предпремьерный показ высокотехнологичного автобуса «сity bus of the future».

Презентація інноваційного автобуса «сity bus of the future» від підрозділу Daimler Buses відбудеться в Амстердамі, 18 липня, о 10 годині за центрально-європейським літнім часом (СЕЅТ). Це буде передпрем’єрний показ машини, а світовий її дебют відбудеться на осінньому автосалоні комерційних автомобілів IAA-2016 в Ганновері.

Амстердам для показу обрали невипадково, оскільки саме в цьому місті розташований найдовший маршрут швидкісного автобусного сполучення BRT (Bus Rapid Transit). А новий автобус «сity bus of the future» якраз і створений для таких ліній. Нагадаємо, що система BRT із виділеними смугами для автобусного руху набула поширення в найбільших містах світу – Стамбулі, Мехіко тощо.

А стосовно автобуса «сity bus of the future», то, напевно це буде т. зв. метробус – багатосекційний автобус. Яких-небудь технічних даних поки що немає, так само як і фотографій. У мережу потрапив лише рендер.

Відомо тільки, що на показі буде присутній доктор Вольфганг Бернхард, член правління Daimler AG, відповідальний за напрямок Trucks&Buses. Крім того, перед гостями виступить Гартмут Шик, голова автобусного підрозділу Daimler Buses, який розповість про новітні тенденції найближчого майбутнього в автобусній галузі.

https://www.autocentre.ua/kommercheskie/novinka-kommercheskie/metrobus-rekordnoy-vmestimosti-prezentovali-krasivye-devushki-293050.html