X

Автобуси «Електрон» передали Львову

Коммунальный перевозчик АТП- 1 получил семь из десяти автобусов, которые Львов приобрел у СП «Электронтранс».

Передання семи нових автобусів «Електрон» відбулося у Львові 25 травня. Ще три замовлених автобуси перебувають на СП «Електронтранс», де проходять випробування, повідомляє zaxid.net.

«Ці нові, найвищої якості автобуси зроблено у Львові на нашому підприємстві «Електрон». Отже, всю лінійку громадського транспорту тепер складають у Львові. Ми відновлюємо славу Львова як міста середнього машинобудування», – сказав під час презентації автобусів мер Львова Андрій Садовий. Він також зазначив, що протягом наступних кількох років Львів оновить на 70% громадський транспорт.

Планувалося, що підприємство передасть місту автобуси ще в березні. Однак термін їх надходження перенесли на кінець травня через те, що виробник очікував партію американських двигунів Cummins стандарту Євро 5.

Крім нових двигунів автобуси мають і інші переваги, зокрема пандуси для заїзду людей з обмеженими можливостями на візках.

Загалом один автобус розрахований на перевезення 100 пасажирів і має 30 місць для сидіння.

Нові автобуси обійшлися місту в 36 млн грн. Саме таку ціну «Електронтранс» запропонував під час тендера у вересні 2015 року.

Додамо, що цього року Львів планує придбати ще 55 низькопідголових автобусів загальною вартістю 200 млн грн.

Мер Львова Андрій Садовий на презентації автобусів «Електрон»