X

Автомобіль року в Україні 2019: підсумки голосування

Конкурс «Автомобиль года в Украине 2019» закончился – победители названы! А вот почему именно эти машины одержали победу, можно узнать по распределению баллов журналистского и общественного жюри.

Конкурс “Автомобіль року в Україні 2019” успішно фінішував 12 лютого, коли відбулася фінальна церемонія нагородження переможців.

Цього року за звання “Легковий автомобіль року” і “Кросовер/SUV року” боролися 30 моделей, презентованих в Україні впродовж минулого року. За традицією їх розбили на різні класи, яких було дев’ять. Є і окремі номінації – “Дизайн” і “Співвідношення ціна/якість”.

Читайте також:
Автомобиль года в Украине 2019: список всех победителей

Абсолютних переможців і переможців у номінаціях обирало журналістське і громадське жюрі. До журналістського входять 28 автомобільних журналістів із провідних ЗМІ, а членом громадського жюрі став кожен, хто проголосував на сайті www.autoroku.ua або заповнив анкету в журналі “Автоцентр”.

Традиційно, саме після церемонії офіційно стартує наступний “Автомобіль року в Україні”. Цього року він обіцяє стати більш представницьким за кількістю конкурсантів, оскільки виробники пообіцяли привезти понад 60 новинок, які з’являться впродовж року.

Читайте також:
Автомобильные новинки в Украине 2019

А ось як розподілялися бали журналістського і громадського журі між учасниками конкурсу, ви можете дізнатися з інфографіки, яку ми для вас підготували:

В бизнес-классе Toyota Camry не оценивалась, так как по регламенту конкурса, участник, победивший в одной из главных номинаций, не может претендовать на победу в классе.