X

Автомобіль року в Україні 2020: найдоступніший електро-кросовер JAC iEV7S

Один из претендентов на звание "Автомобиль Года в Украине 2020" - электромобиль JAC iEV7S, о котором мы и рассказываем подробнее.

Нових електромобілів із кожним роком з’являється дедалі більше, і китайські автомобільні бренди анітрохи не відстають від глобальних трендів, а можливо, навіть навпаки. Так, однією із новинок для нашого ринку в цьому році став електро-кросовер JAC iEV7S – електромобіль, складений на базі компактного кросовера JAC S2.

Цікаво, що зовні їхні відмінності мінімальні. iEV7S можна упізнати хіба що за біло-синім забарвленням, а точніше білим з невеликими синіми елементами декору, та глухою решіткою радіатора, яка в тій чи іншій мірі властива всім електромобілям.

JAC iEV7S пропонується в єдиній, топовій комплектації, тому тут шкіряний салон, мультимедійна система з камерою кругового огляду, електронна приладова панель і джойстик замість звичного селектора “автомата”. Втім, останні речі зумовлені радше особливостями електромобіля. Так, на приладову панель видається вся необхідна інформація, а найголовніше – рівень заряду батареї та її температура. Трохи більше розширені показники в окремому підменю бортового комп’ютера. Саме тут показано, на скільки кілометрів пробігу вистачить батареї ємністю 40 кВт*год, а також є інформація про зарядку, коли електромобіль підключений до зарядної станції.

Зарядити JAC iEV7S можна за двома типами конекторів: за Type 2 (Mennekes) і за CCS/Combo 2. Кабель Type 2 можна підключати як до зарядної станції, так і до звичайної побутової розетки, а от Combo зустрічається тільки на зарядках. Зате там 50 кВт*год, що допоможе зарядитися доволі швидко. А от за Type 2 JAC iEV7S приймає максимум 6,6 кВт * год, тому в такому разі “у розетки” доведеться постояти довше.

Докладніше про JAC iEV7S і про його ціну дивіться в нашому відеоогляді: