X

Автомобіль року в Україні 2022: представляємо комерційні номінації

Голосування в акції “Автомобіль року 2022” наближається до свого фіналу, а ми закінчуємо серію публікацій про номінації акції. І нижче йтиметься про моделі комерційної спрямованості, а саме – про номінації “Компактний фургон”, “Фургон” і “Пікап”.

Автомобілі з цих номінацій готові виконувати різні завдання,  чи то звичайні сімейні поїздки, чи перевезення пасажирів, вантажів і різне комерційне використання. Пікапи представлені моделями Dongfeng Rich 6, Isuzu D-Max, JAC T8 Pro і Toyota Hilux. І якщо Toyota, Isuzu і навіть JAC особливого представлення не потребують, то Dongfeng Rich 6 модель для нашого ринку нова. Пікап значних розмірів (його довжина майже 5,3 метра) оснащений нісанівським турбодизельним двигуном об’ємом 2.5 літра і потужністю 140 к.с. і має кузов розміром 1,5 на 1,5 метра. Комплектується цей пікап тільки механічною коробкою передач. Дуже схожий за параметрами і JAC T8, в той час як Toyota Hilux пропонує велику палітру модифікацій і рівнів оснащення. Варто зазначити, що пікап – це автомобіль не тільки для підкорення бездоріжжя і активного проведення часу, а ще й для того, щоб доставляти вантажі важкопрохідними дорогами.

У номінації “Компактний фургон” за перемогу змагаються Renault Express, Toyota Proace City і Volkswagen Caddy. Ці імена добре відомі на ринку легкої комерційної техніки, хіба що Toyota Proace City поки  що не дуже часто зустрічається на наших дорогах. Ця модель – плід спільної розробки з концерном PSA (нині Stellantis) і має близнюків під маркою Peugeot і Citroen. Оснащується Proace City дизельним двигуном 1.5 D – 4D в тандемі з механічною коробкою передач. А ось Volkswagen Caddy – це вже п’яте покоління моделі. Новинка виділяється своїм дизайном, особливо передньою його частиною, а також безліччю інноваційних систем. На українському ринку фургон пропонується з дволітровим турбодизельним двигуном, але в двох варіантах потужності. Вибирати можна і коробку передач. Renault Express також новинка для нашого ринку, хоча відзначимо, що він замінив популярний на нашому ринку Renault Dokker. Більш детально про Express ми розповідали в нашому тест-драйві:

Читайте також:
Тест-драйв Renault Express 1.5 dCi: чем покорил нас дизельный фургон (видео)

Фургони в акції “Автомобіль року в Україні” представлені моделями Toyota Proace, Volkswagen Transporter 6.1, Renault Master, Renault Trafic і Hyundai Staria. І якщо всі моделі так чи інакше знайомі нашому ринку, то Hyundai Staria – справжній новачок! Хоча він прийшов на зміну також відомій моделі Hyundai H-1. Модель побудована на новій платформі, але найголовніше – отримала дуже сміливий, футуристичний дизайн. Хизується новим дизайном і новий Volkswagen Transporter, хоча тут все традиційно і по-німецьки стримано. Так чи інакше, навіть утилітарну техніку виробники намагаються наділити харизмою і впізнаваністю. І звісно ж, найкращими комерційними характеристиками.

Нагадаємо, що віддати голос за вашого фаворита ви можете до 31 січня на сайті autoroku.ua.

Голосуйте та вигравайте подарунки, адже організатори та партнери акції підготували цікаві та корисні автомобільні призи, які розіграють серед усіх тих, хто проголосував:

50 літрів моторної оливи QUARTZ від TotalEnergies

талони на 1000 літрів палива WOG

комплект шин Nokian Tyres

дитяче автокрісло Eternis от Cybex

Голосування триватиме  до 31 січня 2022 року.

Генеральний партнер
Фінансовий партнер
Страховий партнер
Шинний партнер
Паливний партнер
Ексклюзивний партнер дитячої безпеки