X

Автомобілі Ford отримають «розумні» фари – у чому їхня особливість

Компанія Ford працює над створенням світлодіодних фар нового покоління, які зроблять керування в темний час доби безпечнішим. Такі фари не лише підсвічуватимуть дорогу, а й допомагатимуть водієві орієнтуватися на місцевості.

За даними пресслужби американської компанії, нова оптика зможе проєкціювати на дорожнє полотно перед автомобілем різні попереджувальні знаки. Це можуть бути як піктограми, які повідомляють про ожеледицю або різкий поворот, так і складніші зображення, що попереджають про інших учасників руху – пішоходів, велосипедистів або припарковану машину.

Серед іншої корисної інформації, яка може бути передана на дорогу, — обмеження швидкості та інструкції, які допомагають водіям оцінити, чи достатньо місця для паркування його машини. Також фари зможуть малювати пішохідні переходи, які погано помітні на дорозі. Ця опція буде корисною як для водіїв, так і для пішоходів.

Читайте також:
Ford представив ретроверсії Bronco та Bronco Sport (відео)

У компанії зазначили, що ця технологія поки що перебуває на стадії випробувань і коли вона стане серійною – невідомо. Точно можна сказати лише те, що першими її отримають преміальні моделі Ford та Lincoln.