X

Автомобілі HiPhi знову запустять у виробництво

Gaohe Automobile удалось найти инвестора

Китайська компанія Gaohe Automobile, що випускає електромобілі бренду HiPhi, схоже, знайшла нове джерело фінансування. За інсайдерською інформацією, перша стратегічна інвестиція прийшла минулого тижня від інвестиційного інституту Гонконгу. Офіційно про «воскресіння» компанії оголосять найближчими днями.

Зі слів джерела, переговори про інвестиції велися з 5-10 компаніями, які займаються автовиробництвом, фінансами та нерухомістю. Серед них Changan Automobile та FAW Group. З останньої, як стверджується, обговорення було «глибшим».

Кошти інвестиційного інституту Гонгонга дозволять Gaohe Automobile відновити роботи та виробництво. Сторони підписали угоду, аналогічну підписаної минулого року із Саудівською Аравією. Також у компанії розраховують на результативні переговори з FAW, яка розлядається, як основий інвестор. За деякими даними, ймовірність досягнення угоди «дуже висока».

Читайте також:
Китайський Changan побудував багатоцільовий кросовер-позашляховик (фото)

Про шестимісячне припинення виробництва Gaohe Automobile оголосила 18 лютого 2024 року. А 27 лютого засновник компанії Дін Лей зустрівся із головою Changan Automobile. На початку цього місяця в мережі з’явилася інформація, що Gaohe Automobile представила «білого лицаря» (дружнього потенційного покупця акціонерної компанії). Також користувачі писали, що Avita досягла угоди про злиття з Gaohe, але ця інформація виявилася недостовірною.