X

Автомобілі ООН у Києві обклеїли написами “Некорисні” через реакцію на підрив Каховської ГЕС

Активісти у Києві нестандартно висловили своє обурення позицією, яку зайняли міжнародні організації ООН та ВООЗ щодо підриву російськими окупантами греблі Каховської ГЕС. Вони обклеїли їхні позашляховики написами «Некорисні».

Відповідні фото опубліковані у акаунті Instagram користувачем yo.syp. На них видно, що до літери «U» на позашляховиках ООН доклеїли «seless», і в результаті вийшло слово «Useless» (Некорисні). До речі, акція пройшла без найменшого вандалізму. Так як активісти максимально акуратно наклеїли свої листівки з позицією на автомобілі.

«6 червня в Україні росія спричинила найбільшу техногенну катастрофу за останні десятиліття. Тисячі людей залишилися без даху над головою, всім їм потрібна допомога та евакуація. Наразі кілька повністю готових для поїздок по бездоріжжю позашляховика ООН та ВООЗ стоять на одній з парковок Києва. Декілька білих, чистих позашляховиків… Жодного вандалізму, просто висловлюю свою позицію», – йдеться у повідомленні.

Користувачі соцмережі підтримали дії активістів. Вони написали, що від цих автомобілів могло бути більше користі в точках стихійних лих, тим більше, що вони ще й броньовані.

«Ті труби, що стирчать з капота – це щоб машина могла переїжджати водні перешкоди, і не глох мотор. Так, це щоб ви знали. І так, вони просто стоять у центрі Києва…», – написав один із фоловерів.

«Крутезна ініціатива! Щоб ще зробити подібне на їхньому сайті, а ще краще – на вивісці штаб-квартири», – висловився інший коментатор у Instagram.

Нагадаємо, що після підриву Каховської ГЕС, коли десятки селищ та міст виявилися затопленими, а сотні тисяч людей потребували допомоги та термінової евакуації, ООН вирішила відзначити «День російської мови в ООН». Пізніше представники організації все ж таки висловилися своє співчуття, але при цьому не згадали, що винна у катастрофі росія.

Читайте також:
Наслідки підриву окупантами Каховської ГЕС (відео)