X

Автомобілі із російськими номерами під забороною в Болгарії

Запрет на въезд вступает в силу 2 октября

Болгарія поповнила список країн, що заборонили в’їзд легковим автомобілям, кемперам та мікроавтобусам до 10 пасажирських місць із російською реєстрацією. Як повідомив голова болгарської прикордонної поліції Антон Златанов, заборона почне діяти до кінця дня 2 жовтня. Скільки російських автомобілів щомісяця в’їжджає до Болгарії Златанов не поточнив, сказавши, що їх небагато. Він нагадав, що заборона на в’їзд для вантажних автомобілів діє вже кілька місяців.

Раніше подібні заходи вжили країни Балтії, Польща, Фінляндія та Норвегія. Обмеження запроваджується для виконання економічних санкцій Європейського Союзу, а саме, статті 3i постанови № 833/2014. У величезний список заборонених товарів входять і автомобілі.

Кожна країна самостійно вирішує, яким чином реалізовувати рішення ЄС. Зокрема, Литва зажадала від власників автомобілів із російською реєстрацією вивезти їх з території країни та зони ЄС протягом шести місяців з дня перебування. До осіб, які не виконали ці вимоги, будуть застосовувати санкції, передбачені статтею 515 Кодексу про адміністративні правопорушення — штраф та (або) конфіскація транспортного засобу. Яких заходів до порушників планують вживати у Болгарії, не уточнюється.

Читайте також:
Грузія заборонила реекспорт «європейських» автомобілів до росії