X

Автопілот Tesla не впорався зі снігом (відео)

Система Full Self-Driving не в состоянии обеспечить безопасность водителя и пассажиров в условиях снега, дождя и гололедицы

Один із власників електромобіля Tesla опублікував у YouTube відео заїзду засніженими вулицями Детройту на автопілоті. У компанії свою систему автономного управління називають Full Self-Driving (повне самостійне керування автомобілем). Автор відео назвав випробування оновлення FSD Beta 10.69.25. «дуже довгою поїздкою» із ризиком для свого життя та автомобіля.

Як видно у відео, через сніг датчики Tesla не бачать бордюр. Через це система орієнтується на дані навігаційної карти. І хоча FSD досить добре справляється з виявленням автомобілів та пішоходів, водію доводиться постійно підрулювати, оскільки електромобіль часто з’їзджає зі своєї смуги вправо.

Tesla не може слідувати за заданим маршрутом без участі водія навіть на швидкості 24-32 км/год. На думку виконавця ризикованого заїзду, система FSD «однозначно не готова до такої жахливої погоди». Звичайно, у районах, де дороги не повністю вкриті снігом, Tesla поводиться набагато краще, але все ж таки недостатньо добре, щоб водій та пасажири відчували себе у безпеці.

У той же час, нове оновлення покращило роботу системи FSD у порівнянні з попередніми версіями. Зокрема, наразі електроніка самостійно справляється із занесенням задньої частини кузова у поворотах й не просить водія взяти управління на себе. Але навіть в останній бета-версії автопілот Tesla далекий від того, що називається «повне автономне керування».

Читайте також:
Tesla оштрафували у Кореї на 2,2 мільйони доларів за скандальну рекламу