X

16-річний австралієць вчиться керувати автомобілем на Lamborghini Aventador SV

За руль 740-сильного суперкара он сел сразу после школы

На одній зі жвавих трас Мельбурну помітили Lamborghini Aventador SV із літерою «L» на кормі. В Австралії такими табличками жовтого кольору «маркують» автомобілі, в яких на місці водія знаходиться людина з учнівськими правами (learner licenci). Це перший документ, який видають водіям після успішного складання теоретичного іспиту. Водити з такими правами можна з 16 років, але тільки в тому випадку якщо поруч сидить людина з повноцінним водійським посвідченням (open licenci). До речі, для їх отримання необхідно пройти усі чотири етапи. А це займає щонайменше 4 роки.

Фото з «учнівським» Lamborghini викликало обурення серед користувачів Facebook. Зі слів людини, яка його виклала, керуючий суперкаром 16-річний хлопець саме того дня закінчив школу. І хоча він нічого поганого не зробив, деякі розкритикували власника автомобіля, написавши, що 740-сильний суперкар з мотором V12 не дуже підходить для цих цілей.

Крім того, Aventador SV дуже низько сидить до землі та досить широкий (2030 мм без дзеркал). Водити такий автомобіль не ризикнули б багато досвідчених водіїв.

Читайте також:
В Австралії сталася масштабна ДТП за участю Lamborghini Huracan (відео)

Aventador SV — одним із багатьох спеціальних видань, випущених Lamborghini протягом 11-річного життєвого циклу моделі. Першим було купе LP 750-4, яке дебютувало на Женевському автосалоні 2015 року. Пізніше того ж року на конкурсі елегантності у Пеббл-Біч з’явився родстер. Наклад купе склав 600 одиниць. Родстерів збудували на сотню менше.