X

Американець відсудив у держави 150 000 доларів за номерний знак

Американец отсудил у штата Кентукки более 150 тысяч долларов за отказ выдать ему номерной знак с надписью «IM GOD» («Я Бог»)

У 2016 році колишній поштовий працівник Бенні Гарт разом з дружиною переїхав із Огайо в Індепенденс, штат Кентуккі. Як того вимагає американське законодавство, Гарт звернувся в транспортний департамент Кентуккі (KYTC), щоб отримати номерний знак цього штату. До цього в Огайо він упродовж дванадцяти років їздив з номером “IM GOD” і планував залишити його і в Кентуккі.

Читайте також:
В Україні стало легше отримати красиві номери авто

Спочатку KYTC схвалив номерний знак Гарта, але потім рішення змінили, вважаючи його непристойним і таким, що може відволікати інших водіїв і ображати почуття вірян. У листопаді того ж року Фонд Свободи від релігії та Американський союз захисту громадянських свобод (ACLU) Кентуккі подали позов від імені Гарта. Судовий розгляд тривав чотири роки і завершився перемогою 80-річного автомобіліста.

Окружний суддя США Грегорі Ван Татенхове зобов’язав KYTC видати Гарту номерний знак “IM GOD” і сплатити його судові витрати в розмірі $151 207. Незважаючи на те, що вся ця сума пішла на оплату адвокатів, Гарт досяг своєї мети.