X

Американець зробив бізнес на крадених автомобільних ключах

Злоумышленник забирал брелоки ключей из новеньких автомобилей во время работы в логистической компании и продавал на Ebay

Кілька років тому GM, Ford і Fiat Chrysler почали помічати недобре, відправляючи нові авто з Мічигану залізницею. До дилерських центрів такі автомобілі доходили лише з одним комплектом ключів замість передбачених двох. Після чого почалося розслідування. Виробники хотіли з’ясувати, на якому саме етапі зникають ключі, і хто за це відповідає.

Читайте також:
Застрял в дверях: угонщик Dodge Challenger вызывает смех

У підсумку винуватця знайшли. Ним виявився 41-річний житель Дірборна Джейсон Гіббс — співробітник транспортної компанії Auto Warehousing Company, підрядника CSX Transportation. Остання керує залізничною станцією в Бостоні. За весь час роботи зловмисник вкрав приблизно 2 тисячі ключів і заробив на їх продажу $60 570.

Один ключ він продавав щонайменше за 69 доларів, а максимальна вартість одного становила 160 доларів. Доволі непоганий підробіток, особливо якщо врахувати, що винуватець також отримував заробітну плату на робочому місці, ставлячи автомобілі в ряд для подальшого розміщення їх в поїздах.

Під час розслідування виявили, що чоловік під ніком i_love_12volts продавав на eBay вкрадені ключі. Слідчі почали купувати їх і відстежили зворотну адресу. Це виявився будинок, який в минулому був зареєстрований на винуватця. Щодо облікового запису PayPal, на який зараховувалися гроші, його теж було оформлено на ім’я Гіббса. Витрати на пересилання брелоків оплачувалися дебетовою карткою Гіббса. Сумнівів не залишилося, злочинця знайдено.

Інше питання — хто і з якою метою купував брелоки від інших машин, що зловмиснику вдалося заробити на цьому понад 60 тис доларів.