X

Британець знову сів за кермо у 98 років

От прав он отказался в 4 года назад

Британець Дон Мітчелл скористався програмою «Молодий водій», щоб знову сісти за кермо. Справа в тому, що у 94 роки він добровільно відмовився від поїздок на особистому автомобілі з міркувань безпеки. Це було складним рішенням для автомобіліста із більш ніж 50-річним стажем. Але завдяки ініціативі «Разом ми можемо» компанії Yorkare Homes чоловік, якому скоро виповниться 100 років, зміг згадати свої навички водіння.

Програма «Молодий водій» насамперед призначена для дітей та підлітків віком до 17 років. Вона працює на приватних майданчиках по всій країні, пропонуючи у безпечний спосіб здобути практичні навички водіння. Особливу увагу інструктори приділяють рульовому управлінню, перемиканню передач, гальмуванню, проїзду перехресть та паралельному паркуванню. Як показали дослідження, набуті в ранньому віці навички водіння значно знижую кількість аварій серед ліцензованих молодих водіїв.

Оскільки програма «Молодий водій» не встановлює верхнього вікового обмеження, нею користуються люди різного віку. За останні 14 років інструктори провели 1,3 мільйона уроків, але Дон Мітчелл був найстаршим із учнів, принаймні на сьогодні. Йому запропонували проїхатися спеціально обладнаним Vauxhall Corsa. На пасажирському сидінні сидів професійний інструктор.

Зі слів Мітчелла, йому було боляче відмовлятися від прав і він радий знову сісти за кермо. Його улюбленим автомобілем був Morris Minor, який він завжди обслуговував самостійно і зрештою продав у два рази дорожче, ніж купив.

Читайте також:
ШІ допоможе зробити водіння авто безпечнішим – у Японії розробили новий пристрій