X

Британське шоу Top Gear залишив Кріс Еванс

Популярное британское телешоу Top Gear осталось без Криса Эванса.

Кріс Еванс став першим, хто прийшов у новий Top Gear, і першим же його залишив.

Кріс Еванс став першим, кого британська корпорація ВВС запросила в Top Gear після звільнення колишньої команди – Джеремі Кларксона, Річарда Гаммонда і Джеймса Мея. З ним уклали трирічний контракт.

У лютому нинішнього року стало відомо, що крім Еванса в програмі візьмуть участь Метт Леблан, американський актор, який зіграв одну з головних ролей у серіалі «Друзі», а також ще чотири ведучих — гонщики Едді Джордан і Сабіна Шміц, а також журналісти Кріс Гарріс і Рорі Рід.

Зліва направо ведучі нового Top Gear: Рорі Рід, Сабіна Шміц, Метт Леблан, Кріс Еванс, Кріс Гарріс, Едді Джордан і таємничий Стіг.

Перший епізод нового Top Gear вийшов на телеекрани 29 травня. І вже з самого початку Кріс Еванс викликав негативний відгук у шанувальників програми своєю манерою вести шоу. Все виявилося так погано, що аудиторія програми скоротилася вдвічі – з 4,4 млн осіб на момент виходу першої серії до 1,9 мільйона на час виходу шостої.

Крім того, нещодавно видання The Sun повідомило, що Метт Леблан порушив питання руба – або він, або Еванс. Голлівудська зірка відмовився продовжувати зйомки через «грубість і холодне ставлення» Еванса до своїх колег по програмі.

Однією з причин звільнення Еванса став конфлікт з Меттом Лебланом (на фото – крайній зліва).

У першому сезоні Top Gear із новим складом ведучих вийшло шість передач. Зйомки наступних програм шоу мають розпочатися у вересні, однак у зв’язку з кадровими змінами та низьким рейтингом проекту процес може зміститися на більш пізній термін.

Top Gear проти The Grand Tour

Причиною звільнення колишніх ведучих Top Gear став жорсткий конфлікт між Джеремі Кларксоном і одним із продюсерів шоу Ойсіном Таймоном. Після чого Кларксон був відсторонений від роботи, а керівництво BBC відмовилося продовжувати з ним контракт. Але знаменита трійця не довго переживала розрив з ВВС і вже влітку 2015 року уклала угоду про створення нового шоу The Grand Tour. Передача вийде на стримінговому сервісі Amazon восени нинішнього року. Контракт розрахований на 3 роки і 36 епізодів. Загальний бюджет шоу становить 250 мільйонів доларів. Зарплата Кларксона становитиме 10 мільйонів фунтів стерлінгів на рік, а Мея і Гаммонда — по 7,2 мільйона.

Колишні ведучі Top Gear підписали контракт на створення нового шоу з Amazon.