X

Дизельгейт у США: як американці намагаються перехитрити Volkswagen

Процесс возвращения автомобилей Volkswagen в рамках Дизельгейта сопровождается курьезными случаями.

У рамках компенсації за скандал Дизельгейт концерн Volkswagen зобов’язався викупити близько півмільйона своїх дизельних автомобілів у США. Однак процес викупу відбувається не так вже й просто через бажання американців самовиразитися або перехитрити Фольксваген.

Американка Елліс вирішила розмалювати свій універсал Volkswagen Jetta перед тим, як повернути його виробнику. На білому кузові з’явилися яскраві рожеві візерунки і веселі написи.

Проте місцевий дилер Volkswagen відмовився приймати авто, вбачаючи в цьому вандалізм. Тепер Елліс доведеться змивати свою «творчість».

Як відомо, суд заборонив повертати дизельні Volkswagen у напіврозібраному вигляді. Втім, це не зупинило шукачів легкої наживи.

 Ще один власник дизельного Фольксваген Джетта придбав такий самий седан Volkswagen, тільки бензиновий і після ДТП. Дизельна модель виступила донором кузовних деталей, а потім на неї встановили пом’яті капот, крило та передній бампер з бензинового седана. Водночас американець замінив передні сидіння і аудіосистему.

У цьому разі проблем із поверненням авто не виникло. Дилер без проблем прийняв дизельний Volkswagen Jetta, нехай і з кузовними панелями різних кольорів.