X

Цей Jaguar Mark X помили вперше за 30 років (відео)

Классический седан 1964 года продают за 10 тысяч долларов

Ютубер з Мічигану під ніком Detail Dane опублікував відео першого за 30 років миття Jaguar Mark X. З 1961 по 1970 рік він був топовим седаном британського бренду. Саме цей екземпляр виявили в невеликому курортному містечку Петоски, штат Мічиган.

Седан простояв у сараї з середини 1990-х років. Білий кузов автомобіля покрився товстим шаром пилу. Традиційно транспортувати авто на мийку довелося у кузові трейлера. Змивши бруд, майстер зміг оцінити витонченість автомобіля, який називають гордістю Великої Британії. Йому навіть вдалося повернути до життя хромований декор та оригінальні колісні диски.

У салоні Дейн знайшов сліди присутності мишей та частини дерев’яної панелі приладів на задньому сидінні. Можливо її зняли для реставрації, але, ймовірно, щось пішло не так. В очищеному багажнику свої місця зайняли відмитий набір інструментів Jaguar та оригінальне запасне колесо. Не залишилося поза увагою і моторне відділення. Мабуть, це найскладніша ділянка роботи.

Результат зусиль майстра можно побачити у 16-хвилинному відео. Після миття Jaguar Mark X 1964 виглядає фантастично і вже виставлений на продаж за 10 000 доларів. Виручені кошти передадуть некомерційній організації Little Traverse Conservance. Вона займається збереженням земель у регіоні.

Читайте також:
В Україні знайшли 17-річний лімітований Toyota Avalon в ідеальному стані (фото)