X

Ford F-150 Lightning два дні забезпечував енергією будинок, витрачав 35% заряду

К электропикапу подключили холодильники, морозильные камеры, телевизор, Wi-Fi-роутер и осветительные приборы

У минуле Різдво мешканець Південного Онтаріо протягом двох днів використав свій електропікап Ford F-150 Lightning як резервне джерело живлення будинку. Справа в тому, що напередодні різдвяних свят Канаду накрила потужна зимова буря, яка залишила без електрики тисячі домогосподарств.

Як написав у Reddit власник Ford F-150 Lightning, батарея пікапа протягом 44 годин забеспечувала енергією холодильники, морозильні камери, Wi-Fi, телевізор та освітлювальні прилади. І на все це пішло лише 35% заряду.

Офіційно електрична версія у Ford F-150 з’явилася у травні 2021 року як частина чотирнадцятого покоління моделі. Серійне виробництво F-150 Lightning почалося навесні 2022 року.

Як заявили президент «блакитного овалу» Кумар Галхотра, електропікап створений для того, щоб «вирішувати реальні проблеми реальних людей». У компанії F-150 Lightning називають «найрозумнішим та інноваційним F-150, який коли-небудь виробляв Ford».

Це перший у США пікап, з двонаправленою зарядкою з інтелектуальним резервним живленням. За заявою виробника, він здатен повністю забезпечувати електроенергією будинок від 3 до 10 днів, залежно від енергоспоживання.

Читайте також:
В Україні виготовили автопаливозаправник на шасі Ford Trucks

Крім того, в арсеналі пікапа вбудована система Pro Power Onboard потужністю до 9,6 кВт з одинадцятьма розетками: чотири розетки на 120 В у Mega Power Frunk, дві у кабіні та п’ять у кузові (одна з них на 240 В).