X

Ford Ranger Raptor встановив новий світовий рекорд їзди на двох колесах (відео)

Пикапу удалось «протиснуться» в зазор размером 880 мм

Відомий британський каскадер Пол Свіфт встановив новий світовий рекорд Книги рекордів Гіннеса, проїхавши на двох колесах через проміжок шириною 880 мм. Для заїзду він обрав пікап Ford Ranger Raptor, габаритна ширина якого складає 1867 мм. Попереднє досягнення, яке належатить GWR, Свіфту вдалося поліпшити всього на 10 мм.

Рекордний заїзд відбувся на початку цього місяця під час Дня рекордів Гіннеса. Для досягнення бажаного результату каскадеру довелося зробити декілька спроб. Зокрема, водієві заважав зустрічний вітер. Також завдання ускладнював вибір транспортного засобу. Організаторам довелося зміцнювати рампу, щоб вона витримала розмір та вагу Ranger Raptor. Крім того, висота підвіски ускладнювала збереження стійкості пікапа на двох колесах. У той же час, міцна конструкція стала гарантією того, що автомобіль без проблем знову встане на колеса.

Це вже не перший рекорд Пола Свіфта. Він потрапив до Книги рекордів Гіннеса як автор найбільшої кількості «пончиків» навколо мотоцикла за одну хвилину. Також британець виконав найвужче паралельне паркування на електромобілі та п’ять автомобільних трюків за найкоротший час.

Пол Свіфт — спадковий каскадер. Їздити на двох колесах він почав у сім років. Перші його заїзди проходили у дворі будинку, а транспортним засобом була газонокосарка.

Читайте також:
Новий Subaru Forester виявився гібридом Toyota RAV4 та Ford Explorer