X

Футболісти «Лестера» плутають свої гібриди BMW i8

Гравці англійського футбольного клубу «Лестер» дістали неочікувну проблему. Вони не можуть розрізнити свої нові купе BMW. Річ у тому, що на початку серпня вся команда була нагороджена автомобілями БМВ за сенсаційну перемогу ФК «Лестер» в англійській Прем’єр-лізі. Власник клубу, тайський мільярдер Вишаї Шрівадданапрабха вирішив купити з цією метою одразу 19 гібридних купе BMW i8 2016 року.

Усе б було добре, але абсолютно всі i8 сині. Спортивні БМВ пофарбували в традиційні кольори футбольного клубу «Лестер». Тепер гравці не можуть розрізнити свої гібриди. Здебільшого вони використовують купе BMW i8 як повсякденну машину. На стоянці стадіону ФК «Лестер» поруч стоять 19 ідентичних гібридних БМВ. Спортсмени ще не встигли запам’ятати номери машин і їм складно знайти свою.

Деякі футболісти вже вирішили цю проблему своїми силами. Вони просто покрили BMW i8 чорною матовою плівкою.

Неважко здогадатися, чому новий БМВ так припав до душі гравцям футбольного клубу «Лестер». У BMW i8 2016 року чудові характеристики. Він розганяється до 100 км/год за 4,4 с і досягає 250 км/год, При цьому витрата палива у купе БМВ – лише 2,1 л/100 км у змішаному циклі. Машина здатна проїхати і 37 км на електротязі.

Силова установка i8 складається з трициліндрового бензинового турбодвигуна об’ємом 1,5 л і електромотора. Сумарна потужність гібридного BMW – 362 к.с. До того ж, два силових агрегати реалізують повний привід.

Баварське купе також привертає загальну увагу футуристичним дизайном. Його дверцята піднімаються вгору. Салон БМВ і8 з віртуальною приладовою панеллю нагадує кабіну фантастичного зорельота. Дані можуть проектуватися і на лобове скло. Не слід забувати і про багату комплектацію купе BMW i8. Автомобіль оснащений адаптивними амортизаторами, системами автоматичного уповільнення і розпізнавання дорожніх знаків.

Подарунок президента ФК «Лестер» обійшовся в копієчку – понад 2,6 млн доларів. Ціна BMW i8 становить 139 400 доларів. В Україні ж купити BMW i8 можна тільки за попереднім замовленням.