X

Hyundai Ioniq 5 N воював у драг-гонці з Lamborghini Urus та Porsche Macan GTS (відео)

Южнокорейский электрокроссовер оказался быстрее всех участников гонки

Автори YouTube-каналу Hagerty Media влаштували епічний дрег-заїзд п’яти суперкросоверів: Hyundai Ioniq 5 N, Lamborghini Urus Performante, Porsche Macan GTS, Jaguar F-Pace SVR та Maserati Grecale Trofeo.

Найкращим у цій битві «кінських сил» і технологій виявився Hyundai Ioniq 5 N. Відрізок 402 метри південнокорейський електрокросовер подолав за 11,1 секунди. Обійти конкурентів Hyundai Ioniq 5 N вдалося вже у першому заїзді. Тим самим він підтвердив свій статус найпотужнішої моделі бренду.

Hyundai Ioniq 5 N побудований на модифікованій версії платформи E-GMP. Потужність силової установки кросовера — 641 к.с. Також в арсеналі автомобіля набір «трекових» функцій. Зокрема, підвіска з електронним керуванням, електронний диференціал підвищеного тертя (e-LSD) та технологія N Grin Boost. З місця до 96 км/год він пришвидшується за 3,0 секунди.

На тлі конкурентів він вирізняється ексклюзивними N-елементами. Передній бампер, решітка радіатора та задній спойлер у Ioniq 5 N глянсово-чорні. Він нижчий, ширший і використовує шини більшого діаметру. Також кросовер отримав спеціально розроблені передню та задню підвіски. У салоні встановлені спортивні N-ковші, нове ексклюзивне кермо N та ексклюзивна центральна консоль N. Коштує Ioniq 5 N від 66 100 доларів.

Другим на фініші виявився Lamborghini Urus Performante. Результат італійського кросовера — 11,6 секунди. За даними виробника, 657-сильна силова установка дозволяє йому прискорюватися до першої «сотні» за 3,1 секунди. Але коштує такий автомобіль у чотири рази дорожче за Ioniq 5 N — 269 885 доларів.

Jaguar F-Pace SVR та Maserati Grecale Trofeo пройшли дрегову дистанцію за 12,3 секунди. Потужність першого — 550 к.с. Від 0 до 96 км/год він пришвидшується за 3,8 секунди. Початковий цінник — 93 175 доларів.

Maserati Grecale Trofeo з його 523 к.с. справляється з розгоном до 96 км/год за 3,6 секунди. Цінник стартує від 108 000 доларів.

Останнім виявився Porsche Macan GTS — 402 метри за 12,3 секунди. «Під капотом» у німецького кросовера 434 к.с. Час прискорення до 96 км/год — 3,5 секунди. Стартовий цінник — 88 450 доларів.

Читайте також:
Водневий суперкар Hyundai вийде 2026 року