X

Італієць зробив копію Ferrari та потрапив під суд за порушення авторських прав

Умельцу грозит срок за производство контрафактной продукции

26-річний італієць збудував копію спорткару Ferrari F430, за що був заарештований фінансовою поліцією міста Асті. Як повідомила La Gazetta delo Sport, автомобіль відправили на штраф-майданчик, а власника заарештовано. Йому висунуто звинувачення у порушенні авторських прав та випуску контрафактної продукції.

Клон Ferrari F430 побудований на базі недорогого спортивного кабріолету Toyota MR2 із використанням оригінальних комплектуючих. Зокрема, у підробленого суперкару оригінальні капот, крила, кришка багажного відділення, колісні диски та гальмівні супорти. Також майстер прикрасив свій автомобіль фірмовими логотипами Ferrari.

Ferrari F430 випускався у 2004-2009 роках у кузові купе та кабріолет. Обидві версії використовували 4,3-літровий двигун V8 потужністю 490 к.с. Максимальна швидкість — 351 км/год, час прискорення до 100 км/год — 4,3 секунди.

Останній екземпляр спорткару продали 17 квітня 2009 року на спеціальному аукціоні у Маранелло. Автомобіль був пофарбований у кольори регіону Абруцці, який постраждав під час землетрусу в ніч на 6 квітня 2009 року. Виручені кошти передали на відновлення регіону. Разом з автомобілем власник отримав сертифікат із написом подяки від президента італійської компанії Луки Кордеро ді Монтедземоло.

Наразі Ferrari F430 можна придбати за 100 000 – 150 000 євро. Імовірно, саме значний цінник і змусив молодого італійця вдатися до хитрощів. Напевно, дуже хотілося покататися на Ferrari F430.

Читайте також:
Ferrari за 5 мільйонів доларів завели зі штовхача (відео)