X

Китайські IT-шники навчилися зламувати електромобіль Tesla

Активное использование Интернет-технологий в новых автомобилях делает актуальной угрозу их взлома. Ранее концерн Fiat Chrysler отозвал 1,4 млн. автомобилей после хакерской атаки на внедорожник Jeep Grand Cherokee.

Тепер китайські фахівці з комп’ютерної безпеки зламали електромобіль Tesla Model S. Свій експеримент вони продемонстрували у відеоролику.

На відео видно, як ІТ-шники дистанційно заходять у мультимедійну систему Тесла. На приладовій панелі електромобіля з’являється логотип комп’ютерної компанії. Електрокар Тесла за командою з комп’ютера вмикає покажчики повороту, відчиняє люк у даху і рухає передні сидіння.

Мало того, китайцям навіть вдалося відчинити багажник в автомобілі, що рухався. А ще вони змогли дистанційно активувати систему превентивного гальмування і повністю зупинити електромобіль Tesla Model S. Програмісти зробили це, перебуваючи за 20 км від машини.

Відео записали не заради жарту. Всю інформацію китайські програмісти передали фахівцям Tesla. У новому оновленні програмного забезпечення для електромобіля цей прорахунок виправлено.

Представники Tesla Motors заявили, що ризик зламу справді існував. Але для цього автомобіль мав бути підключений до шкідливої точки доступу Wi-Fi. Злам був би можливий тільки за умови користування Інтернет-браузером.