X

Китайський електрокар втратив батарею прямо на ходу (відео)

Незважаючи на те, що популярність електромобілів китайського виробництва у світі зростає, вони продовжують потрапляти у казусні ситуації. Найчастіше інциденти пов’язані з низькою якістю складання.

Так, електричний Cao Cao 60 втратив батарею прямо під час руху по 2 кільцевій дорозі в місті Ченду (Китай). Вона відпала з днища і опинилася на асфальті. Кросовер зупинився за 20 метрів після того, як втратив основне джерело живлення.

Відомо, що в цих електрокарах акумулятори швидкознімні та їх заміна проводиться на спеціальних станціях. Саме на цю функцію виробник робив ставку. Адже власникам не потрібно буде заряджати машину. Для цього необхідно під’їхати на станцію і буквально за 60 секунд робот замінить батарею.

Читайте також:
Китайці представили перший у світі двигун, що працює на аміаку

Причиною інциденту, ймовірно, стало слабке кріплення високовольтної акумуляторної батареї. Поки що цей випадок поодинокий. Але варто враховувати той факт, що Cao Cao 60 надійшов у продаж всього три місяці тому за ціною 17 500 доларів. Він оснащується електромотором потужністю 163 к.с., а запас ходу складає 415 км.