X

Mercedes-Benz SL помили вперше за двадцять років (відео)

После десятилетий забвения культовый кабриолет 1978 года вернется на дорогу

Команда автомобільних клінерів WD Detailing повернула до життя Mercedes-Benz SL, який простояв без руху протягом двох десятиліть. Проблеми з першим за багато років миттям почалися ще в гаражі. Шини родстера потріскалися через старість, але на загальний подив їх вдалося накачати. Проте до місця миття кабріолет все одно довелося транспортувати евакуатором.

Змивши перший шар пилу, команда WD виявила дрібні краплі застиглої смоли на капоті. Їх вдалося видалити під час полірування. Також майстри успішно відмити бежевий вініловий верх, який чудово доповнив білий кузов з хромованими бамперами та декором. До речі, на відміну від більшості сучасних моделей бампери у Mercedes-Benz SL металеві та дуже важкі. Задній, який з якоїсь причини лежав у салоні автомобіля, майстрам довелося піднімати та встановлювати удвох.

Світло-коричневий шкіряний салон кабріолету на диво зберігся дуже добре. Ні великих плям цвілі, ні щурячих гнізд у ньому не виявилося. Хоча висохлий труп койота у гаражі під автомобілем був.

Відмивши пензликами моторний відсік, клінери виявили V-подібну «вісімку» з механічною системою упорскування палива Bosch K-Jetronic. Така система дуже складна в ремонті та налаштуванні, тому запускати мотор кабріолету навіть не намагалися.

Читайте також:
Mercedes анонсував випуск нового електрофургону з пробігом 500 км (фото)