X

Мотоцикліста, який розігнався на шосе до 278 км/год, засудили до двох тижнів в’язниці

Ему придется уплатить 2300 долларов штрафа

Американця Рендона Дітцманна, ведучого YouTube-каналу Gixxer Brah, засудили до 14 днів тюремного ув’язнення за швидкісний заїзд на мотоциклі з Колорадо-Спрінг з Денвер. Відстань у 112 км він подолав за 20 хвилин. На відео, мотоцикліст виклав у мережі, видно, що стрілка спідометра вказує на 278 км/год. І це в той час, коли Дітцманн сповільнюється, щоб об’їхати автомобілі, які рухаються у тому ж напрямку.

Свідками заїзду стали «чисельні водії та онлайн-глядачі». Багато хто з них звернувся до поліції. Після чого влада взялася з Дітцманном і зрештою знайшли його в Техасі. У лютому його екстрадували до Колорадо й звинуватили у цьому ряді порушень Зокрема, у перевищенні швидкості 64 км/год, створенні загрози життям інших учасників дорожнього руху та водінні без номерних знаків. Також його звинуватили у демонстрації свого заїзду у YouTube.

Дітцманн визнав себе винним лише у перевищенні швидкості. Окрім вже згаданого двотижневого ув’язнення йому належить сплатити штраф у розмірі 300 доларів та відшкодувати вартість екстрадиції з Техасу. Доправлення мотоцикліста в Колорадо обійшлася американським платникам податків у 1996,08 доларів. Крім того, його позбавили права водіння в Колорадо терміном на один рік.

Ймовірно, довго збирати гроші на штраф Дітцманну не доведеться. Раніше він продавав на своєму сайті футболки із власним фото. Зараз підписники та шанувальники гонщика можуть за 42 долари придбати футболку з написом «Найбільш розшукуваний в Колорадо». Тим більше, що з моменту публікації вірусного відео кількість підписників каналу Gixxer Brah збільшилась на 25 тисяч.

Читайте також:
Технологія запобігання зіткненню не реагує на мотоциклістів - IIHS