X

Чи можна керувати автомобілем без вікон? (+ВІДЕО)

Интересный эксперимент провели представители компании Seat возле пляжа Барселоны. Они заклеили окна нового кроссовера Seat Ateca и дали проехаться по фишкам обычному человеку. Что из этого получилось?

Нові технології роблять можливими деякі речі, які раніше були просто неможливими. Наприклад, за допомогою системи кругового огляду, яка раніше була доступнаою тільки для преміум-автомобілів, а тепер її можна встановити на будь-якіий автомобіль, можна керувати машиною мало не з зав’язаними очима.

Щоб довести дієвість системи кругового огляду, вікна тестового Seat Ateca заклеїли папером. В результаті через вікна нічого не було видно. Не біда – в новому Seat Ateca існує опціональна система кругового огляду – коли по периметру автомобіля встановлені відеокамери, а картинка з них подається на центральний дисплей у такому ракурсі, ніби ми бачимо свою машину зверху.

Читайте також: Кулібін відпочиває: неймовірні рішення із модернізації автомобілів

В обладнаній такою системою Seat Ateca посадили добровольця і запропонували йому проїхатися по фішках і зупинитися в певному місці. Хоч як дивно, але людина без спеціальної підготовки відмінно впоралася з цим завданням. Звичайно, в реальному житті так робити не треба. Але цей експеримент показав, що система кругового огляду добряче допомагає під час паркування.