X

Знайдено рідкісний Lamborghini Countach, який не виїжджав із гаража 30 років

Культовый Lamborghini за миллион долларов прятали в Венесуэле

Lamborghini Countach — найвідоміша модель італійської марки. Усього було побудовано менше 2000 таких суперкарів й лише 610 із них у специфікації Countach LP5000 Quattrovalvole або LP5000 QV. Один із таких автомобілів нещодавно знайшли у Венесуелі. Історію суперкару за мільйон доларів, який простояв у гаражі 30 років, розповіли на Youtube-каналі CuratedTV.

Спочатку Lamborghini Countach LP5000 QV 1986 був зареєстрований у Майамі й використовувався для зйомок у рекламних фотосесіях. Але наприкінці 1980-х років його придбав мільйонер із Венесуели і суперкар на багато років зник з поля зору.

Справа у тому, що власник боявся виїжджати на ньому, щоб не стати жертвою банального бандитського нападу. У 80-х у країні вибухнула економічна криза, на тлі якої розцвів місцевий криміналітет. Усі ці роки суперкар простояв у гаражі. На одометрі автомобіля лише 6000 км.

Кілька років тому його знайшов американський автоколекціонер Джон Темеріан. Після тривалих перемовин йому вдалось переконати господаря продати автомобіль. Але через напружену ситуацію у Венесуелі вивозити його довелося таємно. За деякими даними, вартість угоди склала щонайменше один мільйон доларів. Після прибуття до США «дводверка» пройшла обслуговування й незабаром її виставлять на продаж.

Lamborghini Countach LP5000 QV укомплектований 5,0-літровим V12 із чотирма клапанами на циліндр. Звідси і назва моделі — quattro valvole. Потужність агрегату — 455 к.с. при 7000 об/хв. Максимальний крутний момент — 500 Нм доступний при 5200 об/хв. До першої «сотні» суперкар розганяється за 5,2 секунди та розвиває максимальна швидкість 295 км/год.

Читайте також:
У Канаді знайшли занедбаний сарай із рідкісними автомобілями (фото)