X

”Нива” по коліно: найнижчий ВАЗ 2121 може їхати і дрифтувати

Как только не тюнинговали легендарную "Ниву" за всю историю ее производства. Но сегодня мы видим по правде что-то новенькое. Настолько заниженный ВАЗ 2121 просто сводит с ума своим внешним видом.

Мода на заниження автомобілів прийшла до нас зі США, де так звані “лоу райдери” встановлювали на свої машини пневматичну підвіску, за рахунок чого можна було опустити кузов майже до землі, а в разі необхідності – підняти до потрібної висоти. Власники автомобілів з пневматичною підвіскою не відчували незручностей. Однак купівля і встановлення такого обладнання є доволі витратною процедурою, і наш народ знайшов ідеальний спосіб здешевити цей тюнінг.

Шанувальники стилю занижених машин просто зрізають пружини, завдяки чому кузов падає на землю і шкребе по ній, віднімаючи у водія всі можливості хоч куди-небудь заїхати. Але наші сьогоднішні герої пішли ще далі. Вони не просто опустили “Ниву”, а ще й зрізали нижню половину кузова. Колеса, що залишилися на своїх місцях, піднялися в салон і в підкапотний простір, проте на швидкість це ніяк не вплинуло. Єдиною незручністю виявилося те, що позашляховик втратив штатний виворіт, через те, що передні колеса впираються в крила зсередини. Але розширювати арки інженери не наважилися, адже, на їхню думку, це серйозно вплине на зовнішній вигляд машини.

Основною метою проекту було створення зовнішнього вигляду машини, ще неначе застрягла в текстурах. Що ж, сумнівів нема, задум авторів каналу iling show на Youtube виявився вдалим. У своєму відео вони не тільки розповіли про всі нюанси побудови проекту, а й показали ВАЗ 2121 в дії – він навіть здатний дрифтувати на парковці.