X

Париж диктує нову моду на колір автомобілів

Столица моды Париж стала основателем новой тенденции на цвет автомобилей. Будут ли производители автомобилей ориентироваться на нее?

Якщо в Україні вже кілька років тримається стійка популярність на білі автомобілі, то в столиці Франції стає дедалі більше транспортних засобів іншого кольору. Білий поступово втрачає свої позиції.

На перший погляд мода на новий колір доволі дивна, оскільки відрізняється від минулої тенденції кардинально. Цього року в Парижі мода на чорний. У чорному кольорі тут їздять не тільки преміум-марки, а й мікроавтобуси та автомобілі В-, С-, D-класів, і навіть таксі. Також на дорогах Парижа безліч мотоциклів та іншої двоколісної техніки чорного кольору.

Враховуючи той факт, що білих машин також предостатньо, в місті спостерігається чорно-білий транспортний потік. Кольорових автомобілів мало. Втім, це не робить паризькі вулиці сірими і похмурими. Адже більшість автомобілів у столиці європейської країни чисті й доглянуті. Хоча на чорному кольорі дуже сильно видно подряпини та бруд.

Утім, зростання популярності чорного кольору було помічено вже пару років тому. І судячи з кількості чорних автомобілів в шоу-румах Парижа, автовиробники вже відреагували на нову моду.