X

Потоп в Одесі. Забетоновані стоки, плавання на матраці та риболовля з тротуару

Одесса не была бы Одессой, если бы местные жители даже сильный потоп не восприняли с юмором. Одни рыбачили прямо с тротуара, другие плавали на матрасах, а третьи фотографировали забетонированные стоки

Учорашній день запам’ятається одеситам і гостям міста надовго. Адже сильні дощі затопили буквально всі дороги і навіть перетворили стадіон «Спартак» в озеро.

Про причини повені можна говорити довго, але найкраще їх демонструє цей знімок.

Потоп в Одесі. Забетонований зливовий стік

Як пишуть в соцмережах, напередодні потопу в Одесі працівники житлово-комунального сектора повсюдно ремонтували зливові стоки. Щоправда, іноді решітки провалювалися під асфальт або “зникали” одразу після встановлення, через що працівникам доводилося знову братися за роботу. Так чи інакше, але подекуди комунальники вирішили проблему доволі кардинально, банально забетонувавши стоки!

Потоп в Одесі став кошмаром для багатьох місцевих жителів, які не могли дістатися до місця роботи та/або додому ні з допомогою транспорту, ні навіть на своїх двох – тільки вплав.

У результаті, дехто вирішив переосмислити водний «армагеддон».

Озброївшись ластами і матрацами, вони вирушили в подорож затопленими вулицями.

Дехто навіть «бомбочкою» стрибав у воду.

А от поціновувачі менш активного відпочинку вирішили перевірити, чи можна зловити рибу в калюжі…

ФОТО: Сергый Сарафанюк

Кому було не до розваг, так це автовласникам і рятувальникам. Останнім доводилося добиратися до потерпілих на квадроциклах і пожежних вантажівках.

А щодо власників машин, навіть ті з них, хто вирішив не виїжджати в місто, були змушені спостерігати, як вода затоплює їхні машини просто на стоянці чи біля будинку…

Зазначимо, що для ліквідації наслідків потопу в Одесі та області задіяли чотири десятки одиниць спецтехніки і понад 150 людей особового складу. Станом на 11.00 21 вересня в Одесі опади припинилися, відновлено рух особистого та громадського транспорту.