X

Спорткар Ferrari F430 розігнався до 310 км/год

До паспортной максимальной скорости не хватило всего 5 км/ч

Ferrari F430 — останній суперкар італійського бренду із середнім розташування двигуна та механічною коробкою передач. Виробництво моделі тривало з 2004 до 2009 року. Останній Ferrari F430 продали 17 квітня 2009 на спеціальному аукціоні в Маранелло. Більшість власників тримають свої суперкари у гаражах із клімат-контролем, навіть не намагаючись виїхати на дорогу. Але автор цього відео, опублікованого на каналі AutoTopNL, до них не відноситься.

У ролику він розігнав свій Ferrari F430 на автобані у Німеччині до 310 км/год. Це лише на 5 км/год менше офіційної максимальної швидкості. Як зазначається, прискорятися суперкар почав на відрізку траси, де немає обмеження швидкості. Завдяки 4,3-літровому мотору V8 потужністю 483 к.с. зробити це було неважко.

Але більше швидкості вражають звуки, що доносяться з моторного відсіку та центральної консолі. На максимальних 8500 об/хв двигун «гарчить» на кожній передачі. Приємне клацання чутно при кожному переміщенні важеля перемикання коробки передач.

Нові Ferrari із середнім розташуванням двигуна можуть бути швидшими та досконалішими, ніж F430. Але навряд чи вони зможуть запропонувати краще поєднання зворотного зв’язку, ревіння мотора та швидкості. Саме тому в останні роки Ferrari F430 з механічною коробкою передач різко здорожчав.

Читайте також:
Ferrari Purosangue отримав широкофюзеляжний комплект та мотор на 820 к.с.