X

Старий Форд Фокус раптово розігнався вище 700 км/год

Нелепый инцидент произошел в итальянском городке Оффланья

Подію, що сталася в Італії, можна назвати і кумедною, і безглуздою одночасно. Уся сіль у тому, що старенький Ford Focus за своїми характеристиками не зміг би набрати швидкість понад 700 км/год. Особливо якщо врахувати, що автомобіль навряд чи розженеться сильніше 200 км/год.

У місці, де було зафіксовано подібний антирекорд, стоїть камера, а максимальна дозволена швидкість становить 70 км/год. Виходить, що електроніка допустила помилку, вважаючи, що жінка за кермом Форд Фокус перевищила дозволений ліміт удесятеро.

Місцева преса не вважає жінку винною і всіляко виправдовує її, а от поліцейський підрозділ думає інакше і не має наміру розбиратися в тому, що трапилося. Жінці вже виписали штраф. Його сума становить 850 євро, що чимало, але і це ще не все. Їй загрожує нарахування 10 штрафних балів (за досягнення певної кількості можна позбутися права керування транспортним засобом).

Читайте також:
Полиция будет фиксировать превышение скорости прямо на ходу

Жінка, яка потрапила в цю безглузду ситуацію, звернулася за роз’ясненням до представника місцевого комітету з дотримання ПДР Джованні Стролого. У свою чергу той порадив їй не вимагати скасування штрафу, а негайно оплатити його і після домагатися скасування санкцій і компенсації в суді.