X

Tesla Model 3 навчилася плавати (відео)

В сети появились многочисленные видео, на которых электрокары Tesla без проблем передвигаются по затопленным городским улочкам

Відео почали з’являтися в мережі через деякий час після того, як на Китай обрушилися сильні дощі. Таких повеней КНР не бачила понад 20 років. Усі автомобілі на вулицях в цей момент опинилися в рівних умовах, включно з електрокарами Тесла. Але яке було здивування, коли черговий автомобіль без проблем подолав водну перешкоду, буквально перетворившись на човен.

Варто відзначити, що, на відміну від автомобілів з традиційними ДВЗ, моделі Tesla мають пласке днище, ізольовані мотори та батареї. Це дає змогу “начинці” продовжувати роботу навіть у тому разі, коли електромобіль наполовину перебуває у воді. Крім того, електрокари, які складають для китайського ринку, пережили серйозну модернізацію. На Gigafactory 3 в Шанхаї їх випробовували на спеціальному полігоні, затопленому водою.

Зазначимо, що Тесла Модел 3 – далеко не перший автомобіль, якому вода не страшна. Раніше Ілон Маск говорив, що таку особливість отримає і футуристичний пікап Tesla Cybertruck. Він зможе долати глибокі броди і калюжі, на якийсь час перетворюючись на човен. На жаль, перевірити це власники пікапа зможуть не раніше 2022 року.

Читайте також:
В Україні відновлять перший "биток" Tesla Model Y