X

Tesla Model Y помітили під час буксирування 16-метрового напівпричепа

Максимальная буксировочная способность электрического кроссовера - менее 1600 кг

Минулого тижня у TikTok з’явилося відео, в якому електричний кросовер Tesla Model Y буксирує містом 16-метровий напівпричіп. За кілька днів його переглянуло понад мільйон людей. Але ця історія має продовження й вона досить заплутана. Як виявилося, водій покинув свій Model Y біля заправки.

Вперше електрокросовер із причепом на буксирі помітили біля магазину Bass Pro Shop у Харлінгені, штат Техас. Пізніше Департамент громадської безпеки звернувся до компанії Capital Towing й попросив відбуксирувати електромобіль та напівпричіп, ймовірно UPS, на штрафмайданчик.

Ця парочка, що роз’їжджала містом без вімкнутих фар та ліхтарів, несла потенційну загрозу решті учасників дорожнього руху. Особливо у темний час доби. Ймовірно, кросовер був оснащений буксирувальним пакетом, який Tesla пропонує за доплату. Однак роз’єм причепа виявився не сумісний із семиконтактною розеткою автомобіля.

Яким чином Tesla Model Y, здатний буксирувати 1588 кг, тягнув 16-метровий напівпричіп масою понад 4,5 тонн, залишається загадкою, як і причини, такого «атракціону». Але водія електромобіля не було ні на своєму місці, ні поблизу. Поки він не буде ідентифікований, обидва транспортні засоби залишаться на штрафмайданчику. Якщо їх власники не з’являться, кросовер та причіп, ймовірно, продадуть на аукціоні.

Читайте також:
Tesla на грані істерики: росіяни показали свій перший електрокар