X

Топ-10 авто з фільмів Тарантіно

Квентин Тарантино тщательно подбирает для своих фильмов не только актеров, но и автомобили. Выбрать из них десятку лучших чрезвычайно сложно, но мы рискнули

Днями в український прокат виходить черговий фільм культового режисера Квентіна Тарантіно – “Одного разу в… Голлівуді”, на зйомках якого було задіяно понад 2 000 (!) автомобілів 60-х років. У очікуванні нового кіношедевру,  згадаймо найяскравіші машини з попередніх фільмів Квентіна.

Сadillac DeVille

Почнемо у хронологічному порядку з дебютного фільму Тарантіно – “Скажені пси”, в якому герой Майкла Медсена роз’їжджав на шикарному Сadillac DeVille 1966 року випуску.

Автомобіль так сподобався Майклу, що після закінчення зйомок Кадилак переїхав в гараж актора. Невеликий “спойлер” – саме цей DeVille ми побачимо і в “Одного разу в… Голлівуді”.

Chevrolet Chevelle Malibu

У “Кримінальному чтиві” Тарантіно вирішив зняти власний автомобіль – Chevrolet Chevelle Malibu 1964 року. Не дарма чарівний бандит Вінсент Вега в неповторному виконанні Траволти дуже переживав через подряпини на своєму червоному кабріолеті.

Цікаво, що аналогічну машину поставили на карту в останньому епізоді фільму “Чотири кімнати”.

Acura NSX

Трохи відвернемося від американської класики і згадаємо про ефектну Акуру містера Вульфа (Гарві Кейтель).

Acura NSX 1992 року навіть зараз не загубиться в потоці, а в той час взагалі стала справжнім фурором на американському ринку. Не дарма ця модель сподобалася самому Айртону Сенне.

Honda Civic SL

На вигляд непоказний Honda Civic SL 1980 зумів потрапити одразу в три фільми Тарантіно. У “Чтиві” його безжально розбиває Брюс Вілліс, в “Джекі Браун” хетчбеком володіє головна героїня, а в “Убити Білла” Сівік скромно стоїть на парковці біля бару.

Секрет популярності білої Хонди простий – така модель була першим автомобілем Квентіна.

Mercury Cougar XR-7

Брутальне купе Mercury Cougar XR-7 якнайкраще вписалося в похмурий сюжет культового фільму жахів “Від заходу до світанку”. Хоча Тарантіно і не є режисером цього фільму, але внесок у його створення він вніс величезний.

Побудований на базі седана Ford Falcon автомобіль чудово підійшов для братів Гекко, що тікають в Мексику із заручником у багажнику.

Volkswagen Karman Ghia

Європу в нашій добірці представляє стильний кабріолет Volkswagen Karman Ghia 1973 року, на якому приїхала “Вбити Білла” Беатрікс Кіддо, вона ж Чорна Мамба, вона ж Наречена, вона ж Ума Турман. Актриса не дуже впевнено почувалася за кермом “втомленого” ретро-авто, що в підсумку призвело до аварії і серйозних травм.

Karman Ghia був обраний Квентіном не випадково – саме такий автомобіль був у його батька.

Chevrolet C-2500 Crew Cab Silverado

У “Вбити Білла” добре запам’ятався Pussy wagon – яскраво-жовтий Chevrolet C-2500 Crew Cab Silverado, який Ума Турман викрала з парковки лікарні, розправившись перед цим з його власником.

Надалі пікап став такий популярним, що знявся ще й у кліпі Леді Гаги.

De Tomaso Mangusta

Ну і закінчуючи з кривавою кінодилогією не можна не згадати про автомобіль самого Білла – італійський спорткар De Tomaso Mangusta 1969 року.

Рідкісна модель скромно засвітилася в короткому епізоді, немов головний герой у виконанні Девіда Керрадайна соромився своєї Мангусти.

Dodge Challenger

У фільмі “Доказ смерті” автомобілям уваги приділяли навіть більше, ніж акторам.

Однією з головних зірок сміливо можна назвати білий Dodge Challenger 1970 року, на капоті якого так хотілося покататися дівчині-каскадеру Зої Белл.

Chevrolet Nova

Не менш значущу роль віліграв у “Доказі смерті” і синій Chevrolet Nova 1971 року, на якому головний герой у виконанні Курта Рассела влаштовував полювання на своїх жертв.

До речі, майже такий же Нова 74 року ретельно відмивали від крові все в тому ж “Кримінальному чтиві”.

Будемо сподіватися, що після перегляду фільму ” Одного разу в… Голлівуді ” нам вистачить матеріалу ще на кілька подібних статей..

Читайте також:
625-сильный Ford Mustang для съемок кино выставили на продажу