X

Toyota BZ4X з пасажиром у салоні впала в океан (відео)

Водитель забыл переключить передачу на парковке

Електричний кросовер Toyota BZ4X став головним героєм репортажу телеканалу NBC10 Boston. Автомобіль впав в океан у Лінні, штат Массачусетс. Водій, який щойно покинув салон, стояв та спостерігав за тим, як його електромобіль занурюється у воду. За інформацією Carscoops, причина — забудькуватість власника, який не переключив передачу на парковці.

Двоє чоловіків сиділи на поромному терміналі на Блоссом-стріт біля пристані для човнів та обідали. Коли водій вийшов, щоб викинути сміття за кілька футів від кросовера, той покотився у воду. Пасажир Джеррі Кардона спробував зупинити автомобіль. Зрозумівши, що зробити це неможливо, він вибрався через вікно й благополучно повернувся на берег.

Рятувальники, які прибули на місце, витягли Toyota BZ4X на берег. Для цього їм довелося задіяти човен, місцеву пожежну службу та евакуатор. Але на цьому проблеми власника не закінчаться. Солона вода та батарея погано поєднуються.

За даними Берегової охорони США, потрапляння солоної води в акумулятор електромобіля може призвести до займання. У цьому конкретному випадку це навряд чи сталося з огляду на товщу води, що накрила автомобіль. Але займання не виключене через якийсь час після інциденту.

Читайте також:
Toyota Tundra підготували до тотального бездоріжжя