X

Toyota Supra вимили вперше за 15 років (відео)

Суперкар был покрыт мхом и плесенью

Команда WD Detailing, що спеціалізується на митті різних «гаражних» знахідок, повернула до життя Toyota Supra 1995 року. Нинішній власник придбав спорткар у 2001 році й використовував за призначенням протягом десяти років. Але приблизно 12 років тому Supra припаркували на задньому дворі, де вона й простояла до останнього часу. На це вказує наклейка про проходження техосморту у 2011 році. Зі слів власника, на мийці автомобіль не був ще довше — понад 15 років.

Роки не пошкодували легендарний японський спорткар. Задня частина кузова встигла порости мохом, боковини вкрилися товстим шаром бруду. На культовому задньому крилі потріскалося лакофарбове покриття. Гальмівні супорти та диски проіржавіли настільки, що не підлягають відновленню. Під передньою кришкою дна майстри виявили пожовкле листя, у вантажному відсіку два мишачі кубла. Ще більше слідів проживання гризунів витягли з-під ізоляції капоту. Під кришкою паливного бака оселилися мурахи.

Не краще виглядає й салон «дводверки». Всюди бруд та пліснява. Але для команди WD Detailing — це не проблема. Після кількох проходів різними миючими засобами стара Supra виглядає чудово. Оббивка шкіряних сидінь не постраждала, тоді як окремі плями на килимках для підлоги вивести не вдалося. Деякі пластмасові деталі інтер’єру трохи потьмяніли.

Хоча під капотом все виглядає як із конвеєра, заводити двигун майстри не наважилися. Перш, ніж повернутися на дорогу Toyota Supra доведеться пройти через руки мотористів та механіків. Залишається сподіватися, що власник не пожаліє для цього коштів.

Читайте також:
Mercedes-Benz SL помили вперше за двадцять років (відео)