X

У Hyundai Ioniq 6 з’явилася солодка версія

Электромобиль отлили из шоколада

Французький кондитер Аморі Гішон, відомий своїми шоколадними скульптурами, виготовив із шоколаду електромобіль Hyundai Ioniq 6. Відео процесу перетворення розтопленого шоколаду на автомобіль, майстер виклав на своєму YouTube-каналі.

Спочатку він сформував шоколадний лист, на якому за шаблонами накреслив силуєт Ioniq 6. Вирізані деталі корпусу кондитер склеїв рідким шоколадом. Капот, лобове скло та дах він сформував зі шматків аркуша. Потім Гішон вирізав передню панель, задній бампер та спойлер. Кузов електромобіля майстер пофарбував у білий, а шибки, декор та елементи кузовного обважування — у чорний. Для задніх ліхтарів знадобився червоний.

Найскладнішим, мабуть, був процес виготовлення коліс із оригінальним візерунком дисків. Для цього довелося використати токарний верстат та спеціальну вирубку. На завершення він закріпив на кормі електромобіля крихітний сріблястий логотип Hyundai та напис Ioniq 6. Помилуватися роботою майстра ви можете у відео нижче.

Hyundai Ioniq 6 — це серійна версія концепту Prophecy, представленого в березні 2020 року. Виробництво електромобіля на заводі марки в Асані (Південна Корея) розпочалося 12 червня 2022 року. У Європі електромобіль з’явився наприкінці того ж року, у США — у січні 2023 року.

Читайте також:
Mazda Miata може бути шоколадним (фото)

На американському ринку Ioniq 6 доступний у задньо- та одній повнопривідній версіях потужністю від 149 до 320 к.с. Ємність тягової батареї — 53 або 77,4 кВт•год залежно від модифікації. Запас ходу — від 435 до 581 км. Стартовий цінник — 42 715 доларів. Максимальна комплектація AWD Limited коштує 57 215 доларів.