X

Керувати суперкарами дозволили водіям без прав

Арендовать можно один, два или даже десять суперкаров.

Цікаву послугу запропонував британський сервіс прокату суперкарів TrackDays. За кермо екзотичних авто готові пустити навіть водіїв без прав.

Британці дозволили проїхатися на суперкарах автомобілістам, які ще не отримали водійське посвідчення або позбавленим прав. Хоча існує кілька умов.

По-перше, водієві має бути більше 17 років. По-друге, можна проїхати тільки одне 4,8-кілометрове коло на спеціальному закритому треку. І, по-третє, поруч в авто сидітиме інструктор і контролюватиме дії водія.

На вибір пропонують понад десяток спортивних авто: Aston Martin Vantage, Audi R8, Ferrari California і F430, Lamborghini Gallardo, Chevrolet Camaro, Lotus Exige і Elise, Jaguar F-Type R, BMW i8, Nissan GT-R, Subaru Impreza WRX STI, Porsche 911 Turbo і Boxster.

Читайте також:
В Італії придумали найнезвичайніший спосіб оплати за парковку

Вартість одного кола становить 49 фунтів стерлінгів ($62). Можна взяти на прокат два авто за 95 фунтів ($120) або одразу 10 – за 409 фунтів ($520).

Незвичайний експеримент в TrackDays вирішили провести після того, як у Великій Британії посилили процедуру отримання водійських прав. За новими правилами в 2018 році посвідчення змогли отримати лише 45,8% учнів автошкіл.