X

В Україні сфотографували екзотичний автомобіль MPM PS160

Экзотический не всегда означает дорогой, и MPM PS160 в Украине – тому доказательство.

Ця модель була розроблена в Росії, де її складали з 2013-го року на заводі в Таганрозі і продавали на місцевому ринку під назвою Tagaz Aquila.

Через кілька років компанія збанкрутувала, а її власник переїхав у Францію.

Це може здатися абсурдним, але російський мільйонер – Михайло Парамонов – не відмовився від ідеї виробництва «бюджетного спорткара».

Навпаки – він організував випуск Aquila під Парижем, заснувавши нову марку (MPM Motors, від «Mikhail Paramonov Manufacturing») і давши автомобілю нове ім’я (MPM PS160).

Готові MPM PS160 на парковці заводу у Франції

Поки що рано судити про успішність відродженого проекту, але цікавим є той факт, що в Україні вже є кілька MPM PS160. Причому один із них, хоч як дивно, був викрадений у Німеччині! Щоправда, тоді українські прикордонники конфіскували спорткар MPM.

Якщо викрадають і намагаються перевезти через кордон – отже, це комусь потрібно, так? І тому є підтвердження. У Львові зняли жовтий MPM PS160 на місцевих дорогах, і ще два аналогічних авто на території одного з митних терміналів. Може, хтось з емігрантів вирішив налагодити постачання «бюджетного спорткара»?

Нагадаємо, Tagaz Aquila/MPM PS160 оснащується 1,6-літровим бензиновим двигуном Mitsubishi 4G18S потужністю 107 к.с. Коробка передач теж японська – 5-ступінчаста механіка. Ціна MPM PS160 у Франції – 13 000 євро.

Відзначимо, що крім автомобіля французького складання, в Україні є і Aquila виробництва РФ. Вона “прописана” у Дніпрі.