X

У Флориді працівники дорожньої служби знайшли човен 1800-х років

На дне лодки обнаружили монеты, кусочки обуви и кокосы

Сент-Огастін у Флориді називають найстарішим містом з усіх, що нині існують у США. Мешканців містечка, з якого починається «міжатлантичний водний шлях», важко здивувати човном чи катером. Але не в цьому випадку.

Нещодавно бригада працівників дорожньої служби, яка працювала за квартал від набережної Сент-Огастіна, виявила на глибині 2,4 метра під землею човен 1800-х років. На думку археологів, 8,5-метрове судно було побудовано на тому місці, де його виявили. Від нього залишилося лише близько 5,5 метрів. Корму, ймовірно, змило ще до того, як бруд та мул покрили й поховали решту.

Витягати човен довелося частинами, точніше, кожну дошку окремо. Щоб деревина не висохла та не стала крихкою, її постійно поливали водою. На борту знайшли шматочки від пари взуття, частину олійної лампи та навіть кілька монет. Одна з них датується 1869 роком.

Читайте також:
У Німеччині знайшли занедбаний автосалон Ford із новими машинами (відео)

Кожен предмет сфотографували та занесли до каталогу. Наразі знахідки знаходяться в резервуарі для вологого зберігання в Маяку та Морському музеї Святого Августина. В подальшому їх розділять між різними музеями країни.