X

Водій Google Maps спровокував поліцейську погоню

Ему грозит до 2,5 лет тюремного заключения

Картографічний сервіс Google Maps — справжній порятунок для мільйонів автомобілістів. Інтегровані в нього бізнес-довідники та карти автомобільних доріг з пошуком маршрутів охоплюють США, Канаду, Японію, Китай, Гонконг, Ірландію, Великобританію та країни Європи. Також у Google Maps є картографування Street View («Перегляд вулиць»), до створення якого Google залучає водіїв-картографів. Один із них став учасником поліцейської погоні в Індіані.

Як написав у Facebook начальник поліції Лендону, він помітив Honda HR-V, яка рухалася зі швидкістю понад 160 км/год й почав переслідування. За написом на кузові та декількома 360-градусними камерами, встановленими на високій антені на даху, він ідентифікував його як автомобіль-картограф Google.

Відмовившись зупинитись на вимогу поліцейських, водій Honda продовжував рухатися з тією ж швидкістю. Більше того, одне із перехресть він проїхав на червоне світло. Уникаючи переслідування, водій спробував повернути, щоб об’їхати непрацюючий міст. Але втратив керування, проїхав через двір і опинився у струмку, звідки автомобіль довелося підіймати краном.

Невдачливим водієм виявився Коулман Фергюсон із Флориди. Він заявив, що працював у Google і боявся зупинитися. Після медичного огляду, Фергюсона відправили до в’язниці округу Генрі, де він чекатиме на рішення суду. Йому висунуто звинувачення у чиненні опору співробітникам поліції за допомогою транспортного засобу. Покарання за подібне діяння — від 6 місяців до 2,5 років ув’язнення.

Читайте також:
Майже 4000 нових Porsche і Volkswagen знову потонули