X

Як в Лондоні їздять безпілотні автомобілі (+ ВІДЕО)

Пока Google только испытывает свои беспилотные автомобили на дорогах Калифорнии, в Лондоне они полным ходом перевозят людей. Пока – в аэропорту Хитроу.

Найбільший аеропорт Великобританії Хітроу, що біля Лондона, настільки завантажений, що при під’їзді до нього виникають автомобільні затори. А цього допускати не можна, адже люди на автомобілях частенько поспішають на літак. Щоб обслужити все більшу кількість пасажирів, адміністрація Хітроу побудувала паркінг для бізнес-клієнтів (тобто тих, хто летить у відрядження) досить далеко від головного терміналу. Цей паркінг, зважаючи на свою віддаленість, не користувався популярністю, адже дорога від нього спеціальним автобусом через затори займала близько двадцяти хвилин.

Все змінилося, коли з паркінгу почали ходити безпілотні автомобілі – «Хітроу поди». Вони перевозять декількох пасажирів до терміналу всього за 6 хвилин.

Всього між бізнес-паркінгом і п’ятим терміналом Хітроу ходить 21 електричне безпілотне таксі.

Безпілотний автомобіль Google навчать новій команді

Зі станції паркування їх можна викликати за допомогою сенсорного екрану. Коли безпілотне таксі під’їжджає, пасажири заходять (можна їхати від однієї людини до шести), натискають кнопку закриття дверей і старту. Все! На цьому функція хомо сапієнс закінчується. Робо сапієнс сам знає маршрут і неспішно, але зате в обхід пробок, везе пасажирів до терміналу 5 аеропорту Хітроу.

Вони їдять по спеціально виділеній дорозі, де немає іншого транспорту. Їх пересуванням керує комп’ютер, який пов’язаний з єдиної диспетчерської системою цих самохідних таксі. Камери спостереження встановлені як на станціях посадки-висадки, по дорозі, так і в самих «подах».

Укладена «угода століття» з виробництва безпілотних авто

У цих безпілотників є свій гараж, де їх обслуговують механіки- люди. Тут їх підживлюють або змінюють батареї, миють, змінюють зношені деталі. Наприклад, у кожного «пода» працює чотири акумуляторних батареї. І якщо вони розряджаються, на машинці загоряються червоні світлодіоди.

Безпілотники абсолютно безпечні – на відміну від таксі з водіями, вони не потрапляють в аварії.